Werkwijze

Het afsluiten van een hypotheek vraagt tijd en aandacht. Ik kijk niet alleen of je die zak met geld kunt krijgen, maar breng ook de risico’s bij arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden in kaart. Ook kijk ik of je de hypotheek kunt blijven betalen als je met pensioen gaat.

Persoonlijk hypotheekadvies

Stap 1: Oriëntatie

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek geef ik je inzicht in wat je kunt lenen en wat je van mij mag verwachten. Dit gesprek is gratis en kan bij jou thuis plaatsvinden of via een beveiligde webcamverbinding.

Ik vraag naar je financiële situatie en je wensen. Wat kun en wil jij per maand betalen? Heb je een voorkeur voor stabiele of variabele lasten? In de meeste gevallen krijg je van mij tijdens dit gesprek al een indicatie van je maandlasten.

Wil je na het gesprek met mij verder, dan zet ik op papier wat ik voor je ga doen en welke kosten daaraan verbonden zijn. Na jou akkoord ga ik verder voor je aan de slag.

Stap 2: Inventarisatie en analyse

Je krijgt van mij een overzicht van de formulieren en documenten die ik nodig heb. Daarmee analyseer ik jouw financiële situatie en stel ik een klantprofiel op. We bespreken jouw wensen en toekomstplannen. Ook stel ik vast welk hypotheekbedrag je nodig hebt om je nieuwe woning te financieren, inclusief kosten voor een eventuele verbouwing.

Stap 3: Advies

Op basis van je klantprofiel, wensen en voorkeuren stel ik een advies op. Ik zoek uit welke hypotheek het beste bij jou past en welke voorwaarden, rente en rentevaste periode het meest gunstig zijn. Ook reken ik bepaalde scenario’s door: kun je de hypotheek nog steeds betalen als jij of je partner werkloos of arbeidsongeschikt raakt, of als een van jullie overlijdt?

Hierna nemen we het advies door en leg ik alles op een begrijpelijke manier aan je uit.

Stap 4: Offerte

Ik zet het advies om in een offerte, die je per e-mail van me krijgt. Is het een en ander je niet duidelijk dan maken we een afspraak en beantwoord ik je vragen. Bij akkoord stuur je mij een getekend exemplaar retour.

Ook help ik je bij het invullen van de benodigde formulieren.

Stap 5: Bemiddeling

Ik ga voor je aan de slag om de hypotheek en aanverwante verzekeringen aan te vragen. Natuurlijk houd ik je op de hoogte van de status van je dossier.

Stap 6: Nazorg

Ook nadat de hypotheek is afgesloten, kun je nog met al je vragen bij mij terecht. Ik hou namens jou contact met de geldverstrekker of verzekeraar.

Handige hulpmiddelen

Een hypotheekgesprek vraagt om een goede voorbereiding. Hieronder vind je een paar nuttige vragenlijsten van de Consumentenbond:

Waar moet ik op letten bij een eerste hypotheek? (PDF)
Waar moet ik op letten bij het verlengen van een hypotheek? (PDF)
Waar moet ik op letten als ik verhuis naar een andere koopwoning? (PDF)

Afspraak maken?

06 – 39 79 89 58
hypotheek@gerardjouwhypotheekadviseur.nl

Fok 25
8441 BL
Heerenveen